Mexikói nászút utazás Maya és Azték Kultúra Körút

Legjobb árú nászút

  • Indulás: 2019-11-09
  • Ellátás: Reggeli
  • Szobatípus: 2 ágyas (1 felnőtt)
  • Részvételi díj: 669 900 -tól + illeték
  • Indulás: 2019-11-09
  • Ellátás: Reggeli
  • Szobatípus: 2 ágyas (2 felnőtt)
  • Nászút teljes díja: 1 562 800 Ft

Mexikói nászút utazás Maya és Azték Kultúra Körút 4*
nászutak utazás, utak, nyaralás.

Utazás leírása

Az ősi maják egy varázslatos világot hoztak létre, városállamokat építettek és virágoztattak fel. A maják szertartási központjai, a vallási rituálék helyszínei, ill. komplett piramis együttesek az őserdők mélyén rejtve maradtak, elkerülve a spanyol hódítók iszonyatos pusztításait. Igazán felemelő és energiával teli helyek ezek, a maja csillagászat és építészet ötvözetének remekművei.
Földünk egyik legősibb civilizációja a maja, mely az ősi indiánokkal ellentétben, mai napig egy élő, létező társadalom. Bár több ország területén élnek ma is maják, képesek voltak arra, hogy fenntartsák nyelvüket, életstílusukat, hagyományaikat. Mexikóváros a világ egyik legnagyobb és legnépesebb városa. Itt található a legtöbb múzeum, a világ harmadik legnagyobb piramisa, a legnagyobb közösség tere, vibráló színei, forgalmas utcái lenyűgözik az idelátogatókat. Az aztékok hatalmas, despotikus birodalma egykoron innen indult el majd a mai Közép-Mexikó szinte minden népét leigázták. Az Azték Birodalom lakóinak kultikus életében, vallásában mindig is központi helyet foglalt el a véráldozat, mivel a vérnek mitikus őserőt tulajdonítottak. Bár vallási szokásaik mai szemmel kegyetlennek és barbárnak tűnnek, erkölcsi normáik roppant szigorúak voltak.
Utazás időtartama
14 nap/12 éj.
Indulási időpontok
2016. XI. 29., 2017. III. 10.
Utazás
Az Air France / KLM menetrend szerinti járataival egy európai átszállással, Taxco és Merida közt belső repülőjárattal.
Elhelyezés
4*-os szállodákban (kivéve Puebla 3*).
Ellátás
A körutazás során büféreggeli, a cancuni üdülés alatt all inclusive ellátás felárért választható.
Minimum létszám
15 fő.
Helyszínen fizetendő költségek (belépők és egyéb költségek)
100,- USD.

Program

1. nap: Budapest - Mexikóváros
Elutazás Budapestről az Air France/KLM menetrend szerinti járatával a kora reggeli órákban, átszállással. Érkezés Mexikóvárosba a délutáni órákban, majd transzfer a Hotel Casa Blanca szállodába, ahol az első két éjszakát töltjük.
2. nap: Mexikóváros
Reggeli után, a világ egyik legnagyobb terén, a Zocalo-n indul városnéző programunk. A történelmi negyedben található főtér egyik ékessége, a Catedral Metropolitana, a legnagyobb Dél-Amerikában és az építészeti stílusok különleges kombinációja. Tövében 1790-ben találtak rá a XV. században elásott időkapszulára, egy hatalmas bazaltmedálra, amely az aztékok többszázezer évet felölelő csillagászati adatait mutatja. Következő állomásunk a Nemzeti kormánypalota, amely a vezérkar és a nemzeti kincstár székhelye. Ezután a Soumaya Múzeumba látogatunk el, ahol többek között Rodin, Picasso, Van Gogh, Monet remekműveit csodálhatjuk meg. Szállás: Hotel Casa Blanca 4*.
3. nap: Mexikóváros - Puebla
Reggeli a szállodában, látogatás a város legnagyobb parkjában, a Bosque de Chapultepec-ben található Antropológiai múzeumban, ahol a spanyol hódítások előtti korból származó, páratlan értékű műkincsekkel, az azték, a tolték és a maya kultúra jelképeivel ismerkedünk meg. Következő állomásunk Mexikóváros védőszentjének temploma, a Guadalupe-i Szent Szűz bazilika, ahol sötétbörű mesztic nő képében jelent meg a Szűzanya 1531-ben. Ezt a csodát eleveníti meg az itt kialakult parkban a sokféle kegytárgy, templom és szoboregyüttes. A fővárostól északra fekszik az UNESCO Világörökségének része, Teotihuacán, ahol a Nap és a Hold piramis tetejéről megcsodáljuk azt a romvárost, amely több évszázadon át épült, és amelyet egykor a világ 5 legnagyobb települése között tartottak számon. A Holtak sugárútja (Calzada de los Muertos) köti össze a két nagy piramist, mindkét oldalán elegáns és rendeltetésüket tekintve rejtélyes platformok sorakoznak. A program végén útra kelünk az 5450 méter magas, monumentális Popocatepetl vulkán lábánál fekvő Puebla-ba. Szállás Hotel Colonial 3*.
4. nap: Puebla - Acapulco
Az alapítása utáni évben, 1532-ben a spanyol királyné a Ciudad de los Ángeles, magyarul Az angyalok városa nevet adományozta a településnek. Városnézésünk során bóklászunk a 4.000 koloniális palota történelmi negyedében, annak főterén, a Zocalo-n, az El Parian bolhapiacon, megnézzük a székesegyházat és a Rosario kápolna aranyoltárát. A városnézés után elmegyünk egy gazdag élelmiszerpiacra, a zsúfolt, trópusi gyümölcspultok, a mexikói tipikus húskészítmények, az orrot csiklandozó lacikonyhák bevezetnek bennünket Mexikó gyomrába. Ezután elindulunk Acapulco felé. Szállás: Hotel Elcano Acapulco 4*.
5. nap: Acapulco
A Csendes-óceán fenséges partján, pálmafák alatt pihenhetjük ki az előző napok fáradalmait és egy fakultatív délelőtti városnézésen megcsodálhatjuk a gyönyörű Acapulco-i öblöket. A sziklameredélybe ugrók bravúros bemutatója zárja ezt a kis túrát. Szállás: H. Elcano Acapulco 4*.
6. nap: Acapulco - Taxco
A mai napot szintén pihenéssel vagy fakultatív kirándulással tölthetjük el. Lehetőség nyílik ellátogatni a Palma Sola régészeti parkba, ahonnan csodás kilátás nyílik az Acapulco-i öbölre és ahol egy ősrégi, helyi civilizáció sziklába vésett, kissé ezoterikus rajzolatai a múlt embereinek bölcsességét izézik meg. Ezután bekukkantunk a spanyolok által épített San Diego erődbe. Délután útra kelünk Taxco-ba. Szállás: Hotel Monte Taxco 4*.
7. nap: Taxco - Merida
Az 1754 méter magasban épült Taxco a gyarmati korban élte virágkorát, köszönhetően ezüstben dúskáló bányáinak. Világszerte keresettek az itt készült tradicionális és modern tervezésű tárgyak, ékszerek. A szűk, kanyargó utcácskák fehérre meszelt meseházai között feljutunk a kisváros központjába, ahol megnézzük a Szent Prisca-nak szentelt templomot. Kőfaragásoktól, díszektől roskadozó homlokzata a spanyol barokk-rokokó remek példája. Építtetője az a José de la Borda, aki kora teljes Amerikájának, ha nem a teljes világnak a leggazdagabb mágnása volt. Természetesen lehetőségünk lesz arra is, hogy a városka piacán vagy a csalogató szalonokban ezüstöt vásároljunk. Az esti órákban továbbrepülünk Meridába.
8. nap: Merida
A modern Mérida a Yucatán szövetségi állam fővárosa. Történelme a mayák egykori városával indul, majd folytatódik a spanyol ferencesek, páncélos hódítók és magas rangú, a spanyol király köreihez tartozó családok letelepedésével. A reggeli városnézés után elutazunk Uxmal romnegyedéhez. Az erdei sétán átböngésszük a Varázsló piramisát, az apácazárdát maya euro jelekkel, megmásszuk a főpap piramisát. Ezután bemegyünk egy olyan kakaómúzeumba, ahol megismerjük ezt a világot átformáló növényt, kilessük a park állatkertjében a jaguárt és részesülünk egy kakaó szertartás áldásában.
9. nap: Merida
Reggeli után egy igazi koloniális élmény vár ránk a Hacienda Sotuta de Peon ültetvényen! A mai ember számára is igen szemrevaló vidéki kúria, a mangofák, a kattogó ipargépek azt a kort idézik, amikor a zöld arany, azaz a henequen nevű agavé termesztéséből és feldolgozásából dúsgazdagság származott. A túra során kimegyünk az ültetvényre, majd úszunk egy selymes vizű cenote-ban, magyarul barlangban. Felfrissülésünk után tovább utazunk Tecoh városkába, egy érintetlen településre, veszünk friss cipót és szóba elegyedünk a helyi vetőmagboltossal. Késő délután visszatérünk Meridába.
10. nap: Izamal - Chichen Itza - Cancún
Reggeli, majd utunkat Cancun felé vesszük. Megállunk Izamal-ban, a sárga városban és megnézzük a II. János Pál pápa által is meglátogatott grandiózus ferences rendi kolostort. Ezután megyünk a leglátogatottabb maja-tolték romvárosba, amely az UNESCO világörökség része, 2007-től a világ 7 új csodájának egyike. Ott tornyosul előttünk a maják Kukulkán, később a toltékok Quetzalcoatl nevű tollaskígyó istenének piramisa, az a magasztos épület, amiről leolvasható a tudós papok hihetetlenül precíz világismerete. A toltékok koponya terasza pedig arról tanúskodik, hogy egy hatalom hogyan demonstrálta erejét az odalátogató idegenek előtt. Ebben a városban is gyakorolták az emberáldozat rítusát. A hatalmas labdajáték stadion elgondolkodtatja az utókort arról, hogy a falain ma is kivehető domborművek milyen emberi hősöket áldoztak isteneiknek, hogy az emberszívet lakmározó sas, a karmos szörnyeteg jaguár jelvények mit is képviseltek a maja-tolték kultúrában. A program végén továbbutazunk Cancún-ba. Szállás: Hotel Krystal 4*.
11-12. nap: Cancún
Pihenés, strandolás vagy fakultatív kirándulás. Lehetőség nyílik ellátogatni Xcaret csodaszép tengerparti öko/aqua parkba, amelyben akvárium, állatkert, barlangfolyó található. Felár ellenében lovagolni, búvárkodni is lehet vagy delfinekkel is úszkálhatnak. A nap csúcspontjaként az ősi maja labdajáték bemutatója, illetve az ország legszínvonalasabb folklór együttesének táncelőadása zárja a programot. Tulum a rejtélyes égből leszálló maya isten városa, amely egy gyönyörű tengerparti sziklafalra és teraszra épült. Fénykorában, a XIV. században korallzátony által védett öblében kulcsfontosságú árucikkek mint, pl. kakaóbab, obszidián, só cseréltek gazdát. Xel-Ha egy csodálatos park édes barlangvízzel és sós tengerrel. Úszhatunk a kristálytiszta hullámokban vagy búvárkodhatunk a trópusi halak társaságában. Biciklizhetünk az öko útvonalon, kis múzeumokban pedig tanulmányozhatjuk a leguánok, színpompás lepkék, burjánzó növények életét. Szállás: Hotel Krystal 4*.
13. nap: Cancún - Budapest
Pihenés, strandolás. A délutáni órákban transzfer Cancun reptérre, majd hazautazás Budapestre.
14. nap
Érkezés Budapestre.

A részvételi díj tartalmazza

- A repülőjegyet az utazás teljes útvonalára,
- a programokat magyar nyelvű idegenvezetéssel. 

Utazási iroda hazai besorolás
Nászút azonosító száma: 18995
Indulási napok, árak, kalkuláció, megrendelés
Kérem várjon amíg az utazások megjelennek!
+36 1 785 8492