Sztornó, avagy útlemondási biztosítás

Sztornó , útlemondási biztosítás
Útlemondási biztosítást mindenképpen érdemes kötniük a nászút foglalásakor, ugyanis a sztornóbiztosítás lényege, hogy amennyiben nem akarati okból meghiúsul a nyaralás, akkor visszakapják a részvételi díj jelentős részét, illetve bizonyos költségek visszajárnak Önöknek. A sztornóbiztosítás összege ráadásul minimális.

QBE Atlasz útlemondási biztosítás

QBE Atlasz Biztosító Zrt. Központi Kárrendezési Iroda
1143 Budapest Stefánia út 51.
Zöld száma: 06-80-468-468.
Nyitvatartás: hétfőtől csütörtökig 8:00-16:30-ig, pénteken 8:00-14:00.
E-mail: info.hungary@qbeatlasz.com

Letölthető QBE szabályzatok:
QBE útlemondási (szornó) biztosítási szabályzata
QBE utazásképtelenségre vonatkozó kárbejelentő nyomtatvány

Mi a teendő, ha utazásképtelenné váltak? 

A bejelentést írásban kell megtenni a biztosító felé, tehát szóban vagy telefonon keresztül nem elég bejelenteni a problémát. A bejelentést haladéktalanul tegye meg, de ha erre nincs módja, figyeljen a határidőre, amely a kötvényben szabályozva van, de általában a káresemény bekövetkezését követő 2 munkanap a határidő. 
  1. Lemondási szándékát, nyilatkozatát írásban jelentse irodánknak és a biztosítónak.
  2. Töltse le a Kárbejelentő Nyomtatványt. A kárbejelentőt értelemszerűen kitölti, ezután hozza be az irodánkba, mi 2 napon belül kiszámoljuk az Önnek visszajáró pénzt, majd visszaadjuk Önnek az iratot és persze a pénzt.
  3. Ezután a kitöltött Kárbejelentő Nyomtatványt és a többi szükséges iratot, például az orvosi igazolást Ön elviszi a biztosítóhoz.  
Fontos, hogy irodánk az Ön biztosítóval történő ügyintézésbe nem folyik bele, ugyanis a jogviszont Ön és a biztosító között jött létre. Irodánk ezért a Kárbejelentő Nyomtatványnak csak azon részét igazolja le, ami ránk vonatkozik, a többit Önnek kell kitöltenie, illetve Önnek kell a biztosítóhoz elvinnie.
+36 1 785 8492